Fores medverkar på klimatförhandlingar i Bonn, COP23 6 – 17 november. Vi är på plats båda veckorna för att delta i och rapportera från förhandlingarna.

Under första veckan reser Fores vd, Mattias Goldmann, med tåg, buss och färja till Bonn för att därefter medverka vid COP23. På vägen till Bonn deltar Goldmann vid olika miljörelaterade evenemang bland annat i Göteborg, de danska städerna Skive och Ålborg samt årets klimathuvudstad Essen. Bland annat ska han moderera Danska Biogastinget och medverka i Kataloniens hållbarhetsdialog i Ålborg. Syftet är att uppmärksamma miljö- och klimatfrågor i samband med COP23.

Första veckan på COP23 inleds med ett Fores side-event om gröna finanser den 6 november kl. 13.00–13.30 (ENERGIES 2050’s paviljong i Zone Bonn). Därefter bevakar Mathias Fridahl och Ulrika Stavlöt förhandlingarna om utsläppsminskningar, stödjande dialogen, den globala översynen, finansiering och anpassning, transparensramverket och uppföljningsmekanismen.

Klimatförhandlingarnas andra vecka inleds med att Fores, tillsammans med Altitude, arrangerar ett side-event om dagvattenhantering i ett förändrat klimat den 13 november. Hanna Stenegren och Mattias Goldmann bevakar därefter frågor om marknadsmekanismer och kopplingar till system för handel med utsläppsrätter samt analyserar det geopolitiska spelet.

På hemvägen deltar Mathias Fridahl, klimatpolitisk analytiker på Fores, i ett samtal om internationell klimatpolitik som anordnas i Malmö av Fores Syd och Svenskt Näringsliv 15 november. Samtalet kommer fokusera på trender inom internationell klimatpolitik och vilka beslut som är på gång under COP23.

Under hela COP23 uppdaterar vi vår klimatförhandlingsblogg med dagliga inlägg och filmklipp med kommentarer från förhandlare och experter samt egna analyser.

Följ Fores arbete inför, under och efter COP23

Har ni frågor kan ni kontakta våra medarbetare på plats i Bonn under COP23.

Mathias Fridahl, klimatpolitisk analytiker
mathias.fridahl@fores.se
076- 517 59 97

Ulrika Stavlöt, forskningsledare
ulrika.stavlot@fores.se
073-088 52 64

Hanna Stenegren, vikarierande assisterande programchef för klimat och miljö
hanna.stenegren@fores.se
070- 830 09 90

Mattias Goldmann, VD för Fores
mattias.goldmann@fores.se
070-30 90 045