Fores på plats i Marrakech – COP22

Klimatkonventionens 22a partsmöte, COP22, hålls i Marrakesh den 7-18 november 2016. Mötet ska också fungera som det första mötet för Parisavtalets parter (CMA1), där detaljer och genomförande av Parisavtalet diskuteras och beslutas.

Rapportering och analys

Precis som förra året vid klimatmötet i Paris är Fores på plats vid årets konferens i Marrakech. Vi rapporterar direkt från mötena, samt analyserar viktiga händelser inför och efter COP22. Följ mötet, rapporteringen och experternas analyser på www.klimatforhandling.se!

Seminarium

På plats bjuder Fores in till seminarium i samarbete med Tyska utvecklingsinstittuet (DEI), Institutet för miljöforskning (IVM) i Amsterdam och York University.  Fores klimatpolitiska analytiker Daniel Engström Stenson förklarar hur icke-statliga aktörer som kommuner, städer och företag kan bidra till att länder uppfyller eller till och med överträffar sina klimatmål. Fores framträdande bygger dels på rapporten Harnessing company climate action beyond Paris” som släpptes förra hösten och kommer uppdateras inför Marrakesh. Samt på policypappret:
Linking state, non-state and subnational climate action: The case of Sweden

Se seminariet livestreamas 12:30-14:00, torsdag 10 november
Var:
Rum Bering, COP22, Marrakech

Se schemat för COP22 side events här!

Missa inte heller försnacket: ”Efter Paris – Vad händer i Marrakesh?

När: 3 november kl. 12:00-13.15 Lunchmacka från 11.30
Var: Bellmansgatan 10, Stockholm (T-bana Mariatorget/Slussen)

COPtrain

Följ Mattias Goldmann på sin tågresa från Stockholm till Marrakech! Med stopp i Europas största städer möter han lokala klimataktörer som delar med sig av sina förväntningar, och utmaningar för COP22. Längs vägen arrangeras seminarium och rundabordssamtal. Se schemat och följs resan på www.coptrain.se!