Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna och liberala tankesmedjan som vill förnya debatten i Sverige och bidra till ett grönare, öppnare och mer entreprenörsvänligt samhälle.

Vi är en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

Vill du arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare?  Klimat och miljöprogrammet söker nu personer som studerar nationalekonomi, statsvetenskap, miljövetenskap eller annan utbildning som är relevant för vårt arbete och som är intresserade av att jobba med miljöfrågor.

Omfattning
Heltid under hösten 2018.

I sin årliga rapport Global Risks Report konstaterar World Economic Forum: ”År 2016 innebär ett kraftfullt steg från tidigare rön eftersom de risker som rapporten har varnat för över det senaste decenniet har börjat manifesteras på nya, ibland oförutsedda sätt och skadar människor, institutioner och ekonomier”. Tre av fem av de risker med ”störst påverkan” har bäring på Fores Klimat- och miljöprogram: Misslyckanden med att hantera klimatförändringar, allvarliga energiprischocker samt vattenkriser.  2016 är med andra ord ett avgörande år för klimat-, miljö- och energifrågorna både nationellt och globalt. Till exempel ska såväl klimatavtalet i Paris som FNs hållbarhetsmål omvandlas till konkret handling.

 

Arbetsbeskrivning

Din roll som praktikant är framförallt att fungera som stöd för miljöprogrammets programchef.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, men utgörs till viss del av praktiska uppgifter såsom att boka möten och seminarier, kontakta nyckelpersoner, boka resor och göra utskick. Förutom rollen som support på kontoret har praktikanten en traineeroll och får då även mer avancerade uppgifter som forskningsassistent i skapandet av våra forskningsstudier. Praktikanten har också en viktig roll i Fores omvärldsbevakning genom att bevaka media och seminarier som rör miljöfrågor.

Att vara inskriven vid högskola eller universitet är INTE ett krav för att praktisera på Fores.

Personbeskrivning

Vi söker personer med god kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energiska. Du skall kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores miljöorienterade och liberala värderingar.

Övrig information

Praktiken på Fores är oavlönad men kan vara en mycket värdefull merit för din fortsatta karriär – kanske rentav hos oss!

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och där du anger varför du är intresserad av att praktisera vid just denna organisation och vid vårt miljöprogram.

Skicka din ansökan elektroniskt till markus.larsson@fores.se snarast. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan redan idag.

Vi söker även praktikanter till dessa program