Fores program Digitala samhället söker en praktikant som vill arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare.

Vi söker personer som studerar stats-. samhälls-, data- eller kognitionsvetenskap eller angränsande ämnen, och är intresserade av internet och digitala rättigheter och den påverkan digitaliseringen har på vårt samhälle.

Omfattning

Heltid under hösten 2018. Sista ansökningsdag 17 juli.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som praktikant är mycket omväxlande, du har en traineeroll och arbetar som forskningsassistent i skapandet av programmets forskningsstudier. Du är en i teamet och får bred insyn samt stort ansvar i din assistentroll. Du hjälper även Stefan i hans arbete som programchef och en hel del praktiska uppgifter såsom att boka möten och seminarier, kontakta nyckelpersoner, boka resor och göra utskick.

I samband med lagstiftning om dataskydd har frågor om integritet och yttrandefrihet aktualiserats och vi planerar att delta i den debatten. Vi är även inriktade på att fortsätta arbetet med transparens i myndigheter och öppna data.

Personbeskrivning

Vi söker personer med god kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energisk. Du skall kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores miljöorienterade och liberala värderingar.

Att vara inskriven vid högskola eller universitet är INTE ett krav för att praktisera på Fores.

Övrig information

Praktiken på Fores är oavlönad men kan vara en mycket värdefull merit för din fortsatta karriär – kanske rentav hos oss!

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och där du anger varför du är intresserad av att praktisera vid just denna organisation. Bifoga gärna exempel på din skrivförmåga.

Skicka din ansökan elektroniskt till stefan.larsson@fores.se senast 17e juli.

Vi söker även praktikanter till dessa program