Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna, liberala tankesmedjan som förnyar debatten i Sverige med tro på entreprenörskap och människors möjligheter att själva forma sitt liv. Nu söker vi en person som vill praktisera som kommunikationsassistent.

Omfattning
Heltid under hösten 2017. Vi intervjuar sökande löpande, men skicka gärna in ditt CV snarast.

Miljö och marknad, migration, företagandet i civilsamhället, integritet, jämställdhet, global demokratisering och moderniserad välfärd – det är några av de frågor vi jobbar med. Vi är en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare i hela Sverige.

Tillsammans med personer i hela Sverige hittar vi lösningar på hur Sverige kan möta de utmaningar som globaliseringen och klimathotet innebär. Vi fungerar som en länk mellan nyfikna samhällsmedborgare, debattörer, entreprenörer, beslutsfattare och seriös forskning. Fores producerar böcker och arrangerar seminarier och debatter.

Vill du arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare? Fores söker nu personer som studerar strategisk kommunikation, medie- och kommunikations- eller samhällsvetenskap eller angränsande ämnen, och är intresserade av att arbeta med en stor variation politiska frågor. Du får möjlighet att arbeta med Fores synlighet och ta del av spännande forskning och träffa opinionsbildare och beslutsfattare.

 

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som praktikant är mycket omväxlande och du får möjlighet att jobba med alla våra program på Fores. Pressmeddelanden, debattartiklar, seminarier, bokreleaser och annat är bara en bråkdel av det som Fores publicerar och arrangerar varje år. Du som kommunikationsassistent kommer att vara med centralt i verksamheten, och få inblick i högaktuell samhällspolitisk forskning och opinionsbildning.

Att vara inskriven vid högskola eller universitet är INTE ett krav för att praktisera på Fores.

Personbeskrivning

Vi söker personer med god kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energiska. Du ska ha, eller vilja skaffa dig, god inblick i svenskt mediaklimat och kunna ta egna initiativ för publicitet och synlighet. Du skall kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores miljöorienterade och liberala värderingar.

Kunskaper i bildredigering, grafisk design och erfarenhet av wordpress är meriterande.

Övrig information

Praktiken på Fores är oavlönad men kan vara en mycket värdefull merit för din fortsatta karriär – kanske rentav hos oss!

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och där du anger varför du är intresserad av att praktisera vid just denna organisation.

Skicka din ansökan till agnes.bondelid@fores.se. Intervjuer sker löpande, så skicka din ansökan redan idag!

Vi söker även praktikanter till dessa program