Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna, liberala tankesmedjan som förnyar debatten i Sverige med tro på entreprenörskap och människors möjligheter att själva forma sitt liv. Nu söker programmet för ekonomiska reformer och entreprenörskap en praktikant.

Omfattning
Heltid under hösten 2017.

Miljö och marknad, migration, företagandet i civilsamhället, integritet, jämställdhet, global demokratisering och moderniserad välfärd – det är några av de frågor vi jobbar med. Vi är en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare i hela Sverige.

Tillsammans med personer i hela Sverige hittar vi lösningar på hur Sverige kan möta de utmaningar som globaliseringen och klimathotet innebär. Vi fungerar som en länk mellan nyfikna samhällsmedborgare, debattörer, entreprenörer, beslutsfattare och seriös forskning. Fores producerar böcker och arrangerar seminarier och debatter.

Vill du arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare? Programmet för ekonomiska reformer och entreprenörskap söker nu personer som studerar nationalekonomi, statsvetenskap eller annan utbildning som är relevant för vårt arbete och som är intresserade av att jobba med frågorna. De senaste åren har programmet bland annat kretsat kring entreprenörer i välfärden, hur automatisering påverkar arbetsmarknaden och hur skatter påverkar sysselsättning.

 

Arbetsbeskrivning

Din roll som praktikant är framförallt att fungera som stöd för programmets programchef.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, men utgörs till viss del av praktiska uppgifter såsom att boka möten och seminarier, kontakta nyckelpersoner, boka resor och göra utskick. Förutom rollen som support på kontoret har praktikanten en traineeroll och får då även mer avancerade uppgifter som forskningsassistent i skapandet av våra forskningsstudier. Praktikanten har också en viktig roll i Fores omvärldsbevakning genom att bevaka medier och seminarier som rör ekonomisk politik och företagande.

Att vara inskriven vid högskola eller universitet är INTE ett krav för att praktisera på Fores.

Personbeskrivning

Vi söker personer med god kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energiska. Du skall kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores miljöorienterade och liberala värderingar.

Övrig information

Praktiken på Fores är oavlönad men kan vara en mycket värdefull merit för din fortsatta karriär – kanske rentav hos oss!

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och där du anger varför du är intresserad av att praktisera vid just denna organisation.

Skicka din ansökan elektroniskt till andreas.bergstrom@fores.se snarast.

Vi söker även praktikanter till dessa program