Det ekologiska fotavtrycket från finansbranschen är enormt, men hittills har få visat intresse för en hållbar finansmarknad. Med ökat intresse har frågan dock vunnit ny mark och är nu mer aktuell än någonsin. Aktörer från finansbranschen ger sin syn på hur svensk finansmarknad ska kunna bli grönare, hållbar och samhällsnyttig. Deltog gjorde även forskare med bakgrund inom miljöekonomi, nationalekonomi och klimatfinansiering som lyfte utmaningar och lösningar för en grönare ekonomi i Sverige.  Tankesmedjan Fores bjöd därför in till en Walk&Talk på temat grön finans – hur når vi dit?

Ett informativt samtal om grön ekonomi och en hållbar finansmarknad. Aktörer från finansbranschen ger sin syn på hur svensk finansmarknad ska kunna bli grönare, hållbar och samhällsnyttig. Deltog gjorde även forskare med bakgrund inom miljöekonomi, nationalekonomi och klimatfinansiering som lyfte utmaningar och lösningar för en grönare ekonomi i Sverige.

Först ut var Sasja Beslik, chef för ansvarsfulla investeringar, Nordea, som lyfte regeringens ansvar för en grön finansmarknad och lyfte vikten av grön konkurrenskraft. Näst på agendan var Lena Hök, hållbarhetschef Skandia, som redogjorde för ett alternativt sätt att bedriva finansverksamhet och varför gröna investeringar gynnar både branschen, företaget och privatpersonen.

Medverkande:

  • Markus Larsson, vikarienrande chef Fores klimat- och miljöprogram
  • Sasja Beslik, chef ansvarsfulla investeringar, Visby, Nordea
  • Lena Hök, hållbarhetschef, Visby, Skandia

Se bilder från seminariet på Fores Facebook här

Se samtliga av Fores Almedals-seminarium här!