Fores stöper om Klimat- och miljöprogrammet till Klimat- och energi och söker i samband med det en assisterande programchef som vill ta sig an den avgörande omställning vi står inför.

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores är en etablerad och viktig aktör när det gäller att koppla samman forskningens insikter med politikens behov och näringslivets villkor. Vi är närmare 20 medarbetare med kontor i Stockholm och samarbeten under vår flagg i Umeå, Göteborg, Malmö och Bryssel.

Vi vill renodla programmet till fokus på klimat och energi, med stark utgångspunkt i de svenska klimatmålen, EU:s klimat- och förnybarhetsmål och utsläppshandelssystem samt FN:s globala klimatförhandlingar inklusive Parisavtalet. Som assisterande programchef jobbar du nära vår vd Mattias Goldmann, flerfaldigt prisad för sitt arbete med klimatfrågorna, tillsammans med ett hängivet Fores-team, ett högklassigt vetenskapligt råd och åtskilliga företag och organisationer i våra nätverk. Vi söker dig som:

  • Är skicklig på att samordna projekt och driva verksamhet
  • Gillar att kombinera långsiktig struktur med snabba initiativ
  • Trivs med att ta stort eget ansvar och arbetsleda andra
  • Vill vara bryggan mellan forskning, politik och näringsliv
  • Ser värdet i Sverige som föregångsland på klimatområdet, såsom sju av riksdagens partier uttryckt det
  • Vill medverka till att verksamheten växer organisatoriskt och intäktsmässigt
  • Gärna leder seminarier, rundabordssamtal, skriver rapporter och medverkar på både nationella och internationella konferenser

Tjänsten är på heltid, tillsvidare efter provanställning och inleds snarast. Lön efter överenskommelse, se gärna vår lönepolicy på fores.se/om/principer-for-lonesattning. Läs mer om oss på www.fores.se

Vi ser fram emot din ansökan senast 13 december till anna.halla@fores.se