Fores söker assisterande programchef inom ekonomiska reformer och entreprenörskap

Vi söker en medarbetare som kan lyfta fram forskning och fakta i samhällsdebatten. Huvuduppgiften är att leda projekt där akademiker skriver populärvetenskapliga publikationer och där vi arrangerar möten mellan Sveriges främsta forskare, politiker och näringslivsföreträdare. Du kommer även att representera Fores utåt, kommunicera via traditionella och sociala medier med mera.

Vi söker dig som:

  • har goda kunskaper i nationalekonomi
  • förstår dig på forskning, politik och opinionsbildning
  • tar egna initiativ
  • har känsla för vad som är intressant i samhällsdebatten
  • kan hålla ordning på allt från referenslistor till projektbudget
  • behärskar svenska väl i tal och skrift
  • förmodligen är i början av din karriär

Tjänsten ligger inom Fores program för ekonomiska reformer och entreprenörskap. De närmaste åren fokuserar vi på arbetsmarknadspolitik, bostadsbrist, välfärdsentreprenörer samt automatiseringens effekter på samhällsekonomin. Vi återkommer också ofta till frågor om finansiering av infrastruktur, finansiell stabilitet, skattereform och tillväxt. Vi samarbetar mycket med Fores övriga tre program: klimat & miljö, migration & integration och det digitala samhället.

På programmet arbetar du tillsammans med programchefen Andreas Bergström, professor Lars Calmfors som är vetenskaplig rådgivare för programmet, professor Hans Lind som är vetenskaplig rådgivare för vårt projekt om bostadsbrist, Fores kommunikatörer och övrig personal på Fores med en varierande bakgrund i akademi och politik.

Fores är en grön och liberal tankesmedja som fungerar som mötesplats mellan forskning, politik, opinionsbildning och näringsliv. Vi publicerar böcker och rapporter, anordnar seminarier och rundabordssamtal samt deltar i samhällsdebatten för att bidra med mer kunskap i debatt och beslut.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, sex månaders provanställning, med tillträde så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 22 april. Intervjuer sker löpande. Ansök med cv och personligt brev till Andreas Bergström, som också kan kontaktas för eventuella frågor: andreas.bergstrom@fores.se, 0730-88 52 65.