Markus Larsson

Programchef Kilmat och miljö
markus.larsson@fores.se

Pressbilder
Pressbilder för Fores klimat- och miljöprogramMarkus Larsson

Markus Larsson är programchef för Fores program Klimat och miljö med bakgrund inom miljöekonomi och jordbrukssektorn.

Markus är miljöekonom men har även arbetat med internationell handel, jordbruks-sektorn och hållbarhetsfrågor inom finanssektorn. Han jobbar nu som chef för Fores klimat- och miljöprogram. Markus är en erfaren föreläsare, talare och moderator inom frågor som rör miljöekonomi, grön finans och gröna investeringar.

 

Svenska företag världsbäst på att rapportera klimatmål till FN

I en ny policybrief från tankesmedjan Fores och Institutet för miljöstudier IVM Amsterdam tittar Daniel Engström Stenson och Oscar Widerberg närmare på hur de FN-ledda initiativen under ”the Climate Action Agenda” och NAZCA-plattformen, där företag, städer och andra aktörer kan rapportera sina utsläppsmål får efterföljare nationellt. Ett exempel är det svenska initiativet Fossilfritt Sverige, där … Fortsätt läsa Svenska företag världsbäst på att rapportera klimatmål till FN

Klimatklivet och nytt stöd till hållbara städer: information och speed-dating

  Den 2a december bjöd Fores in till seminarium om Klimatklivet och det nya stödet till hållbara stadsinnovationer. Videoinspelning från seminariet finner du här. Material från talarnas presentationer finner du här. Här fick deltagarna information om ansökningsprocessen, hur ansökan bedöms och konkreta förslag på vad du kan söka pengar för. Avslutningsvis blev det ”match-making” där deltagarna kunde … Fortsätt läsa Klimatklivet och nytt stöd till hållbara städer: information och speed-dating

Efter Paris – Vad händer i Marrakech?

SEMINARIUM I december 2015 enades världens länder om ett globalt klimatavtal. Under 2016 har avtalet ratificerats av ett växande antal länder, till den grad att avtalet trädde i kraft den 4 november.  Men trots att avtalet verkställs finns avgörande frågor kvar att lösa när klimatförhandlare och ministrar möts i Marrakech den 7-18 november. Den 3 … Fortsätt läsa Efter Paris – Vad händer i Marrakech?

Energilagring – en möjliggörare i energiomställningen

Den 7/11 bjöd Fores in till ett fullsatt expertseminarium om Energilagring där bland annat följande diskuterades: Varför är lagring en nyckel i energiomställningen? Vilka tekniska lösningar finns och hur drar vi nytta av deras fulla potential? Vilken roll har lagringen globalt sett och vad händer i Sverige? Videoinspelning från seminariet: Lagring möjliggör frikoppling mellan utbud … Fortsätt läsa Energilagring – en möjliggörare i energiomställningen

Vad är en effektiv svensk klimatpolitik?

Den 31 oktober välkomnade Fores in SVT Forum och publik till ett seminarium för att debattera ett ämne som engagerade många på DN debatt, nämligen vad en effektiv svensk klimatpolitik egentligen är. Seminariet sänds onsdag 2/11 kl. 13.00 på SVT Forum. Tills dess hänvisar vi till Fores inspelning. Sverige står för ungefär 0,15 procent av världens … Fortsätt läsa Vad är en effektiv svensk klimatpolitik?

EU:s klimatpolitik till 2030 – vad händer?

Fores välkomnade den 30 september SVT Forum och publik för att höra europaparlamentariker och experter diskutera frågor som rör arbetet kring EU:s framtida klimatpolitik. Seminariet sändes live på SVT Forum och går att se i efterhand  här (tillgängligt till den 30 september 2017, därefter hänvisar vi till Fores inspelning). Se bilder från seminariet på Fores Facebook Se seminariet på Fores … Fortsätt läsa EU:s klimatpolitik till 2030 – vad händer?

Energisäkerhet och klimatpolitik – hur hänger det ihop?

Den 5e oktober bjöd Fores in några av Sveriges främsta experter för att diskutera frågor som rör energisäkerhet, klimatmål och energipolitik. Ska EU nå sina långsiktiga klimatmål krävs en omvälvande förändring av den europeiska energimixen. Samtidigt är energisäkerhet en central fråga i de flesta europeiska länder. Ungefär hälften av den energi som används i EU … Fortsätt läsa Energisäkerhet och klimatpolitik – hur hänger det ihop?