Matilda Hjalte

Praktikant, Ekonomiska reformer och entreprenörskap
matilda.hjalte@fores.se

Matilda är praktikant på programmet Ekonomiska reformer och entreprenörskap. Matilda studerar masterprogrammet i global politisk ekonomi vid Stockholms universitet. Hon tog en politices kandidatexamen med inriktning mot nationalekonomi från Linköpings universitet 2015. Under studietiden har Matilda varit aktiv inom det studiesociala och haft flera extrajobb,  bland annat har hon varit föreläsare för ekonomifakta där hon åkt runt i Sverige och föreläst för gymnasieungdomar om nationalekonomi.

 

Lönar sig höghastighetståget?

 Varför blir stora infrastrukturprojekt ofta så mycket dyrare än beräknat? Är det rimligt att räkna med att kommuner ska vara med och finansiera projekten? Och kan extra skatteintäkter från höjda fastighetsvärden göra kalkylen bättre? Sveriges står inför det största infrastrukturbeslutet på 150 år – ska vi ha en ny stambana med höghastighetståg Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö? 13 … Fortsätt läsa Lönar sig höghastighetståget?

Lansering: Automatisering har stora men inte så snabba effekter

PRESSMEDDELANDE Vilken inverkan har dagens snabba teknologiska utveckling på den europeiska arbetsmarknaden? En rad framstående forskare presenterar en omfattande analys i antologin Machines, jobs and equality som lanseras fredagen den 2 december. Med perspektiv som robotisering, informations- och datateknik, artificiell intelligens (AI), Bitcoin med mera, ger boken ett vetenskapligt och europeiskt perspektiv på frågor som … Fortsätt läsa Lansering: Automatisering har stora men inte så snabba effekter