Mattias Goldmann

VD
mattias.goldmann@fores.se
070-3090045

Pressbilder
_MG_2448
Mattias Goldmann är vd för Fores sedan november 2013. Innan dess var han vd för klimatkonsultfirman 2050 och talesperson för Gröna Bilister.

Mattias har också varit informationskoordinator på riksdagen för Miljöpartiet, lokalpolitiker i Uppsala och lobbyist på pr-byrån Westander, där han bl.a. jobbade med förnybar energi, biståndspolitik och handikappfrågor. 2009-2010 bodde Mattias i Kenya där han utvecklade utsläppsminskande projekt enligt FN:s CDM-mekanism, och han har tidigare bott i Santiago, Chile, där han jobbade med att etablera miljölagstiftning. På Fores driver Mattias också 2030-sekretariatet, för en fossilbränsleoberoende fordonsflotta.

Mattias är en välkänd talare och driven moderator inom klimat, energi och migration och en envis debattör!

Mattias Goldmann utsedd till mäktigast i hållbarhets-Sverige 2016!
Ladda ner Mattias Goldmanns CV här.

 

Automatisera för smartare företag

Logistik- och transportmässan 17 november, kl. 09.30 – 12.00,  Göteborg VIP-erbjudande från Fores! En mässa om de senaste utmaningarna och problemställningar inom logistik och transport. Missa inte Internet of Things med Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet. Jakob tar med dig på en resa om automatisering och robotisering. Vad innebär det egentligen? Hur påverkas godshantering och logistik – vad finns det … Fortsätt läsa Automatisera för smartare företag

Kompetensmässan – Få 50 % rabatt med koden Fores!

17-18 november, Stockholm Få 50 % rabatt med koden Fores! Anmäl dig här Läs mer om kompetensmässan här  Från Marrakech till din verksamhet: Så kan du dra nytta av det nya klimatavtalet 18 november, kl. 13.00-14.30, Stockholm Samma dag som Kompentensmässan hålls, avslutas FN:s klimatförhandlingar i Marrakech. Daniel Engström Stenson, klimatpolitiskt analytiker på fores har … Fortsätt läsa Kompetensmässan – Få 50 % rabatt med koden Fores!

Halvtid för regeringen – dags för klimatutvärdering

Två år har gått sedan regeringen tillträdde, två år är kvar till valet. Hur har det gått med klimatåtagandena? Fores och NMC bjöd den 8 september 2016 in till ett frukostseminarium med ledande företrädare för näringslivet, tankesmedjorna och miljörörelsen för att betygsätta det hittillsvarande arbetet och ge politiken var sin hemläxa. Isabella Lövin inledde med … Fortsätt läsa Halvtid för regeringen – dags för klimatutvärdering

Gott nytt klimatår!

2015 slutade på topp, med ett globalt, långsiktigt och ambitiöst klimatavtal. 2016 är det dags att förverkliga ambitionerna – låt nyårslöftet handla om klimatet! I Paris enades världen om att hålla temperaturökningen klart under två grader jämfört med förindustriell tid, med sikte på 1,5 grader. Det är ambitiösare än vad vi vågat hoppas på, vilket … Fortsätt läsa Gott nytt klimatår!

Din ultimata guide till klimatförhandlingarna!

Förhandlingarna är igång i Paris och Fores är på plats och rapporterar direkt från förhandlingarna. På klimatforhandling.se får du pinfärska uppdateringar om utvecklingen under COP21. Följ förhandlingarna på Bloggen! Läs en guide till Paris för information om klimatförhandlingarna Allt du behöver veta om Paris  är en kort kurs via e-post för dig som vill ha en introduktion till hur klimatförhandlingarna går till. … Fortsätt läsa Din ultimata guide till klimatförhandlingarna!

Klimattal

Klimatvänner!   Vi behöver ett varmare samhälle – men växthuseffekten är helt fel sätt att uppnå det!   Det är underbart att se att vi i dessa tuffa tider orkar, pallar och VILL stå upp för en bättre värld. Vi är tusentals här och vi är tusentals på tusentals ställen över klotet, idag har vi … Fortsätt läsa Klimattal