Mattias Goldmann

VD
mattias.goldmann@fores.se
070-3090045

Pressbilder
Se/ ladda ner Mattias Goldmanns CV hä

Mattias Goldmann utsedd till mäktigast i hållbarhets-Sverige 2016!

Mattias Goldmann är vd för Fores _MG_2448sedan november 2013. Innan dess var han vd för klimatkonsultfirman 2050 och talesperson för Gröna Bilister. Mattias har också varit informationskoordinator på riksdagen för Miljöpartiet, lokalpolitiker i Uppsala och lobbyist på pr-byrån Westander, där han bl.a. jobbade med förnybar energi, biståndspolitik och handikappfrågor. 2009-2010 bodde Mattias i Kenya där han utvecklade utsläppsminskande projekt enligt FN:s CDM-mekanism, och han har tidigare bott i Santiago, Chile, där han jobbade med att etablera miljölagstiftning. På Fores driver Mattias också 2030-sekretariatet, för en fossilbränsleoberoende fordonsflotta.

Mattias är en välkänd talare och driven moderator inom klimat, energi och migration och en envis debattör!

Gott nytt klimatår!

2015 slutade på topp, med ett globalt, långsiktigt och ambitiöst klimatavtal. 2016 är det dags att förverkliga ambitionerna – låt nyårslöftet handla om klimatet! I Paris enades världen om att hålla temperaturökningen klart under två grader jämfört med förindustriell tid, med sikte på 1,5 grader. Det är ambitiösare än vad vi vågat hoppas på, vilket … Fortsätt läsa Gott nytt klimatår!

Din ultimata guide till klimatförhandlingarna!

Förhandlingarna är igång i Paris och Fores är på plats och rapporterar direkt från förhandlingarna. På klimatforhandling.se får du pinfärska uppdateringar om utvecklingen under COP21. Följ förhandlingarna på Bloggen! Läs en guide till Paris för information om klimatförhandlingarna Allt du behöver veta om Paris  är en kort kurs via e-post för dig som vill ha en introduktion till hur klimatförhandlingarna går till. … Fortsätt läsa Din ultimata guide till klimatförhandlingarna!

Klimattal

Klimatvänner!   Vi behöver ett varmare samhälle – men växthuseffekten är helt fel sätt att uppnå det!   Det är underbart att se att vi i dessa tuffa tider orkar, pallar och VILL stå upp för en bättre värld. Vi är tusentals här och vi är tusentals på tusentals ställen över klotet, idag har vi … Fortsätt läsa Klimattal

Fores i Paris: Klimatförhandlingsblogg och den ultimata förhandlingsguiden

PRESSMEDDELANDE På COP i Paris ordnar Fores seminarium om fossiloberoende fordonsflotta med både nuvarande och förra miljöministern, samt om icke-statliga aktörers roll i ett klimatavtal. Därtill lanseras Klimatförhandlingsguiden och på klimatforhandling.se rapporteras live från COP. – Vi har suttit med även på mellansessionerna inför COP i Paris och har bättre pejl än de flesta, vilket … Fortsätt läsa Fores i Paris: Klimatförhandlingsblogg och den ultimata förhandlingsguiden

Lunchsamtal: Slutspurt inför Paris: Pengarna, Forskningen och Folkhälsan.

SEMINARIUM Klimatsmart lunchsamtal @fores: Tre tunga svenska aktörer som inte alltid hörs i klimatdiskussionen samlades tisdagen den 10 november för att lyfta sin bild av klimatfrågan. Dagens fokus: folkhälsa, forskning och hur dessa påverkas av klimatförändringarna. Anders Wallberg, UD, som sitter i styrelsen för Gröna Klimatfonden (delat med Jan Cedergren) och GEF, Global Environment Facility Joacim Rocklöv, … Fortsätt läsa Lunchsamtal: Slutspurt inför Paris: Pengarna, Forskningen och Folkhälsan.