Minna Ljunggren

Programchef Migration och integration
minna.ljunggren@fores.se

Minna Ljunggren är chef för Fores program Migration och integration. Hon är utbildad jurist från Uppsala universitet med en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Hon var statssekreterare åt migrationsminister Tobias Billström 2008-2014 och politiskt sakkunnig på justitiedepartementet 2006-2008. Under 2015 och 2016 var Minna verksam i olika roller på Migrationsverket, senast som särskild rådgivare i generaldirektörens stab.

Minna har lång erfarenhet av att arbeta med migrations- och integrationsfrågor ur flera olika perspektiv och är en erfaren föreläsare, talare och moderator.

Ny rapport: ”En bra skola för alla – vikten av att stärka skolan i utanförskapsområden”

Den 8 mars lanserades rapporten ”En bra skola för alla – vikten av att stärka skolan i utanförskapsomården” av Fredrik Bergström & Oskar Adenfelt. Rapporten utgör del fyra i Fores projekt Hela staden – bryt segregationen. Stora skillnader råder mellan skolor i Sveriges olika landsdelar. Många skolor i utsatta områden lider av sämre betyg och en hög andel elever som … Fortsätt läsa Ny rapport: ”En bra skola för alla – vikten av att stärka skolan i utanförskapsområden”