Oskar Adenfelt

Projektledare inom migrations- och integrationsprogrammet
oskar.adenfelt@fores.se

Oskar Adenfelt är projektledare inom Fores program Migration och integration.

Som projektledare assisterar Oskar programchefen i sitt arbete, och är bland annat ansvarig för nätverket Uppdrag: Integration och redaktör för boken Migrationsinfo för alla. Under november 2016 till mars 2017 har Oskar även haft det övergripande ansvaret för projektet Hela staden – bryt segregationen, samt lett Migration- och integrationsprogrammets verksamhet inför att Minna Ljunggren i mars 2017 tillträdde tjänsten som programchef.

Oskar har en masterexamen i demografi vid Stockholm universitet där han också arbetat som forskningsassistent vid SUDA.

Migrationsinfo för alla

PUBLIKATION Forskning och statistik om integration och migration i Sverige. Har du någon gång hört eller läst något om invandring och tänkt: Stämmer det verkligen? Hur ligger det till egentligen? Då är Migrationsinfo för alla något för dig. Boken är fylld av relevant statistik, klargörande fakta och sammanfattningar av forskningsläget. Den 5 december lanserades den andra, uppdaterade utgåvan av … Fortsätt läsa Migrationsinfo för alla

Lansering av Uppdrag: Integration

På Fores tycker vi att det saknas en samlingsplats för organisationer, företag, myndigheter och kommuner som arbetar för att tillvarata migrationens möjligheter. Därför har Fores tagit initiativet till Uppdrag: Integration! Tisdagen den 6 september invigdes Uppdrag:Integration med ett öppet mingel där både partners, blivande partners och allmänt intresserade välkomnades för att ta första steget i Fores … Fortsätt läsa Lansering av Uppdrag: Integration

Ny rapport: Varför vinner vi inte (mer) på invandringen?

Den 24 augusti 2016 lanserades rapporten”Varför vinner vi inte (mer) på invandringen?” av Andreas Bergh. Rapporten utgör del två i Fores projekt Hela staden – bryt segregationen. Läs rapporten här Se seminariet här Se bilder från seminariet här Se Andreas Berghs presentation här I ett antal stadsdelar i Sverige är arbetslösheten avsevärt högre än i … Fortsätt läsa Ny rapport: Varför vinner vi inte (mer) på invandringen?

Hur påverkas social tillit i takt med ökad invandring?

Tillit till medmänniskor och samhällsinstitutioner är viktigt för hur ett samhälle fungerar. En högre social tillit kan kopplas till demokratisk stabilitet, politiskt deltagande och lägre brottslighet. Hur förändras den sociala tilliten med en ökad invandring? Vad säger forskningen? Fores bjöd in till seminarium på temat i Almedalen 2016. Se bilder från seminariet på Fores Facebook Sverige … Fortsätt läsa Hur påverkas social tillit i takt med ökad invandring?

Etableringsreformen: Reformen som skulle ge nyanlända jobb – hur blev det?

Utvärdering av reformen som skulle ge nyanlända jobb I december 2010 trädde lagen om etableringsinsatser i kraft. I och med den nya lagen övertog Arbetsförmedlingen det samordnande ansvaret för nyanländas etablering i arbetslivet, något som tidigare varit kommunernas uppgift. I maj 2016 kom en utvärdering av etableringsreformen som jämför nyanländas etablering före och efter lagen. Den … Fortsätt läsa Etableringsreformen: Reformen som skulle ge nyanlända jobb – hur blev det?

Migration & Integration: Professor Eskil Wadensjö ordförande i nytt vetenskapligt råd vid Fores

Tankesmedjan Fores tillsätter ett vetenskapligt råd för programmet för migration och integration. Rådet ska bidra till att utveckla den vetenskapliga förankringen och huvudsakliga inriktningen för programmet. Fores kommer att stämma av projektidéer, tilltänkta författare och liknande med rådet. – Migration och integration är en av vår tids viktigaste frågor. Fores spelar en viktig roll i … Fortsätt läsa Migration & Integration: Professor Eskil Wadensjö ordförande i nytt vetenskapligt råd vid Fores

Hur ordnar vi jobb och bostäder åt människor på flykt?

KONFERENS 15 JANUARI 2016 Det senaste året har Sverige tagit emot fler asylsökande än någonsin tidigare. Vi ställer oss således frågorna: Hur ska vi ordna tak över huvudet åt alla människor som kommer, och hur ordnar vi på sikt en bostadsmarknad som kan hantera befolkningsökningen? Hur förbättrar vi insatserna för att hjälpa människor in i … Fortsätt läsa Hur ordnar vi jobb och bostäder åt människor på flykt?