Stefan Larsson

Forskare
stefan.larsson@fores.se

Stefan är docent i teknik och social förändring vid Lunds universitets internetinstitut (LUii), forskare vid centrum för mellanösternstudier (CMES) vid Lunds universitet och är sedan januari 2017 även forskare vid Fores. Han har disputerat både i rättssociologi (FD), och fysisk planering (TD).

Som forskare är han primärt inriktad mot frågeställningar i tvärsnittet digitalisering och samhälle, ofta i relation till rättens roll och utmaningar, som i frågor om digital tillit, konsumtion och skuldsättning, övervakning och integritet. Läs mer om Stefan här.

Revolution inför öppen ridå! Så här ökar vi transparens i svenska myndigheter:

Insyn i myndigheters arbete har försämrats både för medborgare och för journalister. I takt med att insynen minskar ökar trycket på att bevara dialog och transparens mellan medborgare och myndigheter.  Men hur ser lösningen ut och vad innebär ökad transparens? Fores bjöd in till seminarium i Almedalen 2016 för att diskutera framtidens myndigheter. Se bilder från … Fortsätt läsa Revolution inför öppen ridå! Så här ökar vi transparens i svenska myndigheter: