Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna och liberala tankesmedjan som vill förnya debatten i Sverige och bidra till ett grönare, öppnare och mer entreprenörsvänligt samhälle. Vi är en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

Omfattning
Heltid under hösten 2018., vi intervjuar sökande löpande.

Vi kommer genom våra fyra programområden att under det kommande året bland annat jobba med:

  • De globala klimatförhandlingarna och Sveriges omställning till fossilbränslefrihet
  • Migrationen som en resurs och hur integrationen förbättras
  • Automatiseringens och robotiseringens konsekvenser för samhället
  • Det digitala samhällets integritetsutmaningar och samhällsutvecklande möjligheter

Fores söker praktikanter som vill arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare. Vi söker personer som studerar eller har erfarenhet inom miljövetenskap, statsvetenskap, kommunikation och digitala rättigheter, ekonomi, internationella relationer eller angränsade ämnen.

Att vara inskriven vid högskola eller universitet är INTE ett krav för att praktisera på Fores.

Omfattning
Heltid under hösten 2018.

Arbetsbeskrivning
Praktikanternas roll är att ta del av det dagliga arbetet och att framförallt fungera som stöd för Fores medarbetare inom våra olika program:

  • Miljö & Klimat
  • Migration & Integration
  • Ekonomiska reformer & Entreprenörskap
  • Digitala samhället

Vi söker även personer för arbetet med att kommunicera vår verksamhet gentemot såväl traditionella medier som sociala medier.

  • Kommunikationsassistent

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, och du kommer att vara en integrerad del av Fores-teamet. Du kommer både att vara med att ta fram rapporter, omvärldsbevaka och anordna seminarier, och att boka möten och göra utskick. Det finns också utrymme för egna initiativ. Fores tidigare praktikanter ingår i det livaktiga alumn-nätverket, många anlitas av oss för studier och liknande. Därtill brukar en god referens från Fores se bra ut på cv:t.

Kommunikationsassistenten har stor påverkan på organisationen och får möjlighet att hjälpa till att stärka Fores medienärvaro, varumärke, lägga upp långsiktiga kommunikationsstrategier och arbete med en stor bredd av intressanta politiska områden.

Personbeskrivning

Vi söker personer med god kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energiska. Du skall kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Vi ser gärna sökande med utländsk bakgrund – det berikar oss! Därtill strävar vi efter en jämn fördelning avseende kön och ålder.

Den kommunikationsassistent vi söker bör vara brett samhällsintresserad och bör även kunna sätta sig in i och kommunicera den forskning Fores publicerar. Skribenterfarenhet och ett öga för att redigera text är en merit. Kunskaper i bildredigering, grafisk design och erfarenhet av wordpress är meriterande.

Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores miljöorienterade och liberala värderingar.

Övrig information

Praktiken på Fores är oavlönad, men kan vara en mycket värdefull merit för din fortsatta karriär – kanske rentav hos oss!

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och där du anger varför du är intresserad av att praktisera vid just denna organisation. Uppge även till vilket av vår fyra program eller om det är till kommunikations- eller ekonomiavdelningen du vill höra.

Skicka din ansökan elektroniskt till respektive programchef (se annonserna nedan) snarast. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan redan idag.

Annonser för respektive program och avdelning