Fores Syd

I samarbete med Malmöföretaget Altitude Meetings startar Fores upp verksamheten Fores Syd.

Tanken är att sprida befintlig verksamhet till regionen men också att med ett öra mot marken fånga upp saker som händer lokalt. Kontor i både västra och norra Sverige kommer att öppna inom kort.

– Öresundsregion är en av de platser som främst drabbats av regeringens vändning i migrationspolitiken. Därför är det mycket viktigt för oss att vara närvarande i Sveriges tredje stad och en av Sveriges mest expansiva regioner, säger Mattias Goldmann, vd på Fores.

För den lokala närvaron kommer mötesarrangören Altitude Meetings spela en avgörande roll.

– Vi drivs ju av ett stort samhällsengagemang och jobbar redan med alla Fores huvudfrågor, så för oss är det här oerhört spännande, säger Yasemin Arhan Modéer, vd på Altitude Meetings.

För att ansvara för verksamheten har Fores rekryterat Tove Mellgren som samordnare. Hon har tidigare jobbat som ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån och varit projektledare på tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet.

– Det är viktigt att bryta Stockholmscentreringen i samhällsdebatten. Våra frågor berör hela landet och därför är den här satsningen helt rätt i tiden, säger Tove Mellgren, samordnare på Fores Hela Sverige.

Fores Syd kommer att lyfta Fores samtliga verksamhetsområden; migration och integration, klimat och miljö, ekonomiska reformer och entreprenörskap, digitala samhället samt 2030-sekretariatet.

Kontaktinformation:
Mattias Goldmann, 070-309 00 45, mattias.goldmann@fores.se
Yasemin Arhan Modéer, 0709928048, yasemin@altitudemeetings.se
Tove Mellgren, 070 347 99 90, tove.mellgren@fores.se