Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fores Reformhub Syd

november 7 @ 16:30 - 18:00

Tankesmedjan Fores lanserar nu Reformhuben – den resande mötesplatsen för en levande, framtidsoptimistisk och reformdriven liberalism i hela landet. Det första nedslaget blir i Lund i Syd, för att sedan fortsätta till de andra universitetsstäderna Göteborg i Väst och Umeå i Nord.

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores arbetar varje dag för att söka de lösningar och reformer som Sverige behöver, för att stärka den liberala demokratin. I det arbetet är vi inte ensamma, därför beger vi oss ut på vägarna för att möta de breda liberala gräsrotsrörelserna på hemmaplanerna runt om i hela landet. Vid varje tillfälle kommer lokala röster från akademin, opinionsbildningen och politiken diskutera ett aktuellt ämne med efterföljande frihetligt mingel.

Första anhalt är Fores Reformhub Syd tisdagen den 7 november på Bredgatan 25 i Lund. Då anordnas ett panelsamtal på temat det liberala samhällskontraktets framtid, med en namnkunnig panel. Hur mår Sverige och den svenska liberalismen idag? Vilka reformer saknas för välfärden och ekonomin? Och vad är vägen framåt för det liberala samhällskontraktet?

Den 7 november medverkar:

Moa Berglöf, redaktionssekreterare och ledarskribent på HD/Sydsvenskan
Andreas Bergh, välfärdsforskare, docent i nationalekonomi vid Lunds universitet och verksam vid IFN
Rasmus Törnblom, 1:e vice kommunstyrelseordförande i Lund (M)
Anton Sauer, gruppledare Centerpartiet i Malmö kommunfullmäktige
Ulrica Schenström, vd Fores
Viktor Karlsson, projektledare Fores
Tove Hovemyr, samhällspolitisk expert Fores

Details

Date:
november 7
Time:
16:30 - 18:00

Venue

Bredgatan 25, Lund
Bredgatan 25
Lund, Sverige
+ Google Map