Loading Events

« All Events

Fores Reformhub Väst

november 28 @ 16:30 - 18:00

Tankesmedjan Fores lanserar nu Reformhuben – den resande mötesplatsen för en levande, framtidsoptimistisk och reformdriven liberalism i hela landet. Efter det första nedslaget i Lund i Syd fortsätter Fores Reformhub till Västsverige, med bland annat Cecilia Malmström i panelen.

Evenemanget på Facebook

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores arbetar varje dag för att söka de lösningar och reformer som Sverige behöver, för att stärka den liberala demokratin. I det arbetet är vi inte ensamma, därför beger vi oss ut på vägarna för att möta de breda liberala gräsrotsrörelserna på hemmaplanerna runt om i hela landet. Vid varje tillfälle kommer lokala röster från akademin, opinionsbildningen och politiken diskutera ett aktuellt ämne med efterföljande frihetligt mingel.

Andra anhalt är Fores Reformhub Väst tisdagen den 28 november då vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan intar Redbergsteatern i Göteborg. Denna gång riktas strålkastarna mot liberalismen i Europa. Vart är det fria Europa på väg? Överlever liberalismen i EU? Vilka reformer behövs för att värna det europeiska samarbetet?

Den 28 november medverkar:

Cecilia Malmström, fil.dr i statskunskap och hedersdoktor vid Göteborgs universitet, tidigare EU-minister (L), Europaparlamentariker och EU-kommissionär
Gustaf Göthberg, Riksdagsledamot (M) Västra Götaland, ledamot försvarsutskottet
Staffan Lindberg, director V-Dem Institute vid Göteborgs universitet
Ulrica Schenström, vd Fores
Viktor Karlsson, projektledare Fores
Tove Hovemyr, samhällspolitisk expert Fores

Efter Fores Reformhub Väst kommer vi att fortsätta norrut till Umeå under våren, håll utkik efter mer information.

Rörelsen för en framtidsoptimistisk och reformdriven liberalism finns i Sveriges alla hörn. Genom att mötas och diskutera de stora samhällsfrågorna kan utspridda frihetliga öar tillsammans bilda en större liberal kraft. Resan mot en friare morgondag börjar nu. Vi ses!

Details

Date:
november 28
Time:
16:30 - 18:00
Event Tags:

Venue

Redbergsteatern
Örngatan 6
Göteborg, Sverige