Vill du arbeta på en växande tankesmedja med hög trovärdighet? Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – förstärker nu sin vetenskapliga kompetens. 

Därför söker vi nu dig som vill

  • Bedriva och främja policyforskning inom klimat- och energi, entreprenörskap eller ekonomiska reformer
  • Förstärka kopplingen mellan policy och forskning, och mellan Fores olika områden
  • Kombinera detta med att ha en fot kvar i din nuvarande forskarmiljö
  • Ingå i en snabbt växande tankesmedja med hög trovärdighet och hög igenkänningsfaktor hos de målgrupper vi riktar oss till; beslutsfattare, akademi och näringsliv.

Tillsammans med Fores andra forskare ger du vetenskapligt stöd till verksamheten när projekt initieras, kvalitetssäkras och kommuniceras. Du utvecklar Fores forskarnätverk, ger input till referensgrupperna med partners från näringsliv och offentlig sektor och stärker våra samarbeten nationellt och internationellt. Du ger stöd till forskningsansökningar och är med att finna finansiering för nya projekt. Du förväntas även driva egna projekt; genom initiering och ledning i samarbete med externa forskare och/eller genom egen policyforskning och rapportförfattande.

Fores har för närvarande två disputerade forskare på plats, tre till är på väg in och ytterligare en forskare disputerar hos oss. Du läser mer om Fores  på www.fores.se.

Tjänsten som forskare är tillsvidare efter provanställning och tillträds så snart som möjligt, på deltid mellan 25 och 75 % efter överenskommelse. Vi tar löpande emot ansökningar under våren 2017.

Mer information:

Kontakta
VD Mattias Goldmann
mattias.goldmann@fores.se, 070-309 00 45
eller forskningsledare Ulrika Stavlöt
ulrika.stavlot@fores.se, 073-088 52 64