Fores klimat- och miljöprogram söker dig som vill leda Fores arbete med internationell klimatpolitik och utsläppshande. Arbetsuppgifter omfattar bl.a. att ansvara för Fores referensgrupp för internationell klimatpolitik, analysera samt ta fram policyförslag, och företräda Fores vid internationella klimatmöten.

Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna och liberala tankesmedjan som vill förnya debatten i Sverige och bidra till ett grönare, öppnare och mer entreprenörsvänligt samhälle. Vi är en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

Fores klimat- och miljöprogram söker dig som vill leda Fores arbete med internationell klimatpolitik och utsläppshandel, vilket inkluderar att:

  • Leda och ansvara för Fores referensgrupp för internationell klimatpolitik där Fores samlar experter, politiker, tjänstemän, civilsamhället och näringsliv
  • Företräda Fores utåt, inklusive vid FN:s klimatmöten
  • Analysera andras och ta fram egna policyförslag, bland annat om EU ETS
  • Bedriva egen forskning eller rapportskrivande, om det passar din situation
  • Bistå lokala och nationella aktörer att integrera internationella klimatåtaganden i det egna arbetet
  • Bistå VD och övriga inom Fores klimatprogram med underlag
  • Driva nätsidan klimatforhandling.se

Du kommer att ingå i en snabbt växande, grön och liberal tankesmedja med hög trovärdighet och hög igenkänningsfaktor hos de målgrupper vi riktar oss till; beslutsfattare, akademi och näringsliv. Teamet på Fores klimat- och miljöprogram, som den klimatpolitiska analytikern är en del av, utgörs av fyra personer, men har ett omfattande nätverk bestående av vetenskapligt råd och andra samarbetspartners.

Tjänsten är tillsvidare efter provanställning med tillträde så snart som möjligt.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta:
Mattias Goldmann, mattias.goldmann@fores.se (vd Fores)
eller Markus Larsson, markus.larsson@fores.se (programchef klimat- och miljö).

Läs mer om Fores och klimat- och miljöprogrammet på www.fores.se/ samt www.fores.se/miljo-och-klimat/.

Vi intervjuar kandidater löpande och ser fram emot att du skickar din ansökan redan idag, men senast 25 april, till anna.halla@fores.se (HR-ansvarig).