Fores söker policyexpert

Tankesmedjan Fores är en partipolitiskt oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå. Vi söker nu en policyexpert.

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores är en etablerad och viktig aktör när det gäller att koppla samman forskningens insikter med politikens behov och näringslivets villkor.

Fores har stark utgångspunkt i inom akademin och aktuell forskning för att producera policy och lyfta samhällsdebatten till en mer faktabaserad sådan. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett hängivet Fores-team, ett högklassigt vetenskapligt råd och åtskilliga företag och organisationer i våra nätverk. Vi söker dig som:

delar Fores gröna och liberala värderingar
vill vara bryggan mellan forskning, politik och näringsliv
ser värdet i genomarbetade och -räknade reformförslag
är skicklig på att samordna projekt och driva verksamhet
gillar att kombinera långsiktig struktur med snabba initiativ
gärna skulle betecknas som generalist, hellre någon kunskap om mycket – än mycket kunskap om något specifikt
gärna har politisk bakgrund då det hos oss på Fores är viktigt att förstå den politiska världen och dess förutsättningar

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att utgöras av att:

utreda komplexa frågor, ta fram underlag till text och analyser
initiera, planera och slutföra studier genom arbete som inkluderar textbearbetning, kontakter med forskare, författare och följa deras arbete fram till en färdig produkt
planera och genomföra seminarier på Fores
medverka i arbetet med det vetenskapliga rådet, rundabordssamtal, samarbeten och projekt med olika företag och externa möten
omvärldsbevaka klimatfrågor med fokus på aktuella ämnesområden

Tjänsten är på heltid, tillsvidare efter provanställning, med tillträde 1 september.

Ansök

Vi ser fram emot din ansökan senast 27 juni till anna.halla@fores.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor kontakta kanslichef Anna Halla, 0730885266.

Om Fores

Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna och liberala tankesmedjan. Vi vill förnya debatten i Sverige med tro på entreprenörskap, på människors möjligheter att själva forma sitt liv och på marknadsmässiga lösningar på samhällets utmaningar.

Läs mer om Fores här!