Foresakademin

Har du fötterna rotade i liberala och demokratiska värderingar och vill lära dig det politiska hantverket med reformer, opinionsbildning och ideologiska fördjupningar?

Med start våren 2022 sätter Foresakademin igång ett nytt utbildningsår. Utbildningen har tagits fram i en tid då den värld vi är vana vid snabbt förändras. Extrema värderingar håller på att omkullkasta den rådande världsordningen och den globaliserade världen håller på att stängas. Fores erbjuder nu en spetsutbildning för dig som vill lära dig hur man kan göra något åt det.

Upplägg

Utbildningen består av fem fysiska helgträffar och därutöver sker digitala träffar då vi djupdyker i reformmakeriets värld. Med några av Sveriges allra mest namnkunniga nationalekonomer, politiska djur och reformivrare som talare kommer du få en djupare kunskap om hur man bedriver opinionsbildning, tar fram reformer och lära dig det politiska hantverket på riktigt. Inför varje helg förväntas du läsa utsänd litteratur samt avslutas akademin med en obligatorisk examensuppgift.

Vi söker dig som har en bakgrund som politiskt engagerad och du bör ha tagit dina första poäng vid högskola och/eller universitet. Foresakademin kan mycket väl kombineras med heltidsstudier och eventuellt extrajobb.

Ansökan

Snart öppnar vi ansöka för Foresakademin 2023!