Tankesmedjan Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är en grön och liberal tankesmedja som vill förnya debatten i Sverige med tro på entreprenörskap och människors möjligheter att själva forma sitt liv.

Fores arbetar med att skapa morgondagens politik inom klimat och miljö, migration och integration, digitala samhället samt ekonomiska reformer. Vi är en öppen och oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare i hela Sverige med målet att skapa politisk förändring mot en hållbarare och friare värld.

Fores söker praktikanter som vill arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare. Vi söker personer som studerar inom miljövetenskap, statsvetenskap, kommunikation, digitala samhällsfrågor, ekonomi, internationella relationer eller angränsade ämnen.

Omfattning

Heltid under hösten 2018.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, men utgörs till stor del av praktiska uppgifter såsom att boka möten och seminarier, kontakta nyckelpersoner, boka resor och göra utskick. Förutom rollen som support på kontoret har praktikanten en traineeroll och får då även mer avancerade uppgifter som forskningsassistent i skapandet av våra forskningsstudier inom respektive program. Även som praktikant på kommunikationsenheten har man stor påverkan på organisationen och får möjlighet att hjälpa till att stärka Fores medianärvaro, varumärke, lägga upp långsiktiga kommunikationstrategier och arbeta mitt i den politiska debatten.

På Fores vill vi att praktikanterna ska vara en integrerad del av det dagliga arbetet och fungera som stöd för Fores medarbetare inom våra olika program och avdelningar. När våra praktikanter lämnar Fores vill vi att de ska vara väl förberedda för att påbörja en karriär inom den politiska eller akademiska världen. Därför söker vi drivna akademiker med ett brinnande intresse politik och samhällsfrågor som är redo för att ta mycket eget ansvar.

Fores erbjuder möjligheten att praktisera inom alla våra programområden:

  • Klimat och miljö
  • Migration och integration
  • Ekonomiska reformer och entreprenörskap
  • Digitala samhället
  • Kommunikationsenheten

Personbeskrivning

Vi söker personer med hög kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energiska. Du skall kunna uttrycka dig mycket väl i svensk skrift och bör även behärska engelska i tal och skrift.

Praktikanten för vår kommunikationsenhet bör, precis som resten av praktikanterna, vara politiskt kunnig och ha bra koll på samhällsdebatten. Hen bör kunna sätta sig in den forskningen Fores publicerar och förstå hur den kan kommuniceras i den politiska debatten. Detta innebär såväl nyhetsbevakning som strategiskt kommunikationsarbete. Skribenterfarenhet och ett öga för att redigera text är en merit.

Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores gröna och liberala värderingar.

Övrig information

Praktiken på Fores är oavlönad.

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och en motivering till varför du är intresserad av att praktisera hos just oss. Uppge även vilket program/avdelning du vill göra praktik på.

Skicka din ansökan till praktik@fores.se. Rekryteringen sker löpande så ansök gärna tidigare.