Välkommen till en förmiddag inför klimatmötet COP24 i Katowice, Polen. Tillsammans med forskare och företagare tittar vi på utmaningar och möjligheter för klimatet. Det blir innovationer, insikter och åsikter. Och en hel del tåg!

Datum: Måndag 10 december 2018
Tid: Kl. 09.00 – 12.00
Plats: Palmstedtsalen, Chalmers conference centre, Chalmersplatsen 1, Göteborg

Vi tar hjälp av forskare från Chalmers samt små, innovativa företag för att höra hur de väljer att bemöta klimatutmaningarna. Förmiddagen hålls ihop av ingen mindre än mannen som åker tåg till klimatmötet i Marrakech, tvärsöver USA och rakt igenom Afrika – Mattias Goldmann, vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores med2030-sekretariatet.

Mattias tar som vanligt tåget till klimatmötet, och för tredje gången passar han på att stanna till i Göteborg för att samla intryck inför ett COP-möte – och få med sig dina kloka tankar och uppmaningar till Katowice.

I panelsamtal möts bland andra Thomas Sterner och Cecilia Soler från Handelshögskolan vid GU samt Tomas Kåberger från Chalmers. Politiker och näringsliv företräds också och du får stifta bekantskap med innovativa start-ups såväl som större företag.

Medverkande:
Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores
Thomas Sterner, Handelshögskolan
Cecilia Soler, Handelshögskolan
Tomas Kåberger, Chalmers

Varmt välkommen!

Anmälan

Anmäl dig till seminariet här.

Seminariet är kostnadsfritt, men kräver anmälan. Läs mer om de internationella klimatförhandlingarna och följ rapporteringen av COP24 innan, under och efter förhandlingarna på klimatforhandling.se


Seminariet arrangeras i samarbete med Chalmers IndustriteknikJohanneberg Science ParkEkocentrum och Fores samt i samarbete med Industriell Dynamik ochEnterprise Europe Network.