Nu söker vi Dig som vill påverka samhällets migration- och integrationspolitik, leda ett hängivet team, utveckla och strategiskt driva Fores Migrations- och integrationsprogram.

Hur ska vi bättre använda all den kompetens och arbetskraft som kommit till Sverige de senaste åren? Hur ska vi gå från dagens lapptäcke till en sammanhållen lagstiftning på migrationsområdet? Hur ska en liberal, välkomnande och positiv attityd till migration konkret uttryckas i policy? Hur ska vi få ett mer faktabaserat och sansat samtal i en hätsk och ofta faktaresistent kontext?

Dessa är några av de övergripande frågor som Fores Migrations- och integrationsprogram hanterar. Vi söker en ny programchef med lång erfarenhet av frågorna som vill:

  • Strategiskt styra Fores Migrations- och integrationsprogram så att det ökar i relevans och når fler beslutsfattare inom politik och näringsliv
  • Ta för sig i debatten så att förslagen om förbättrad integration och mer generös migration syns och hörs mer
  • Bygga och underhålla nätverk med politik, näringsliv och akademi
  • Leda Fores migrations- och integrationsteam
  • Starta och driva nya projekt inom sektorn, utformade utifrån vad samhällsdebatten behöver

Du kommer att leda ett hängivet team på Fores, du får ett externt råd med stor vetenskaplig tyngd som bollplank, du leder och får input från en referensgrupp med aktörer från näringsliv och offentlig sektor och du ingår i en snabbt växande, grön och liberal tankesmedja med hög trovärdighet och hög igenkänningsfaktor hos de målgrupper vi riktar oss till; beslutsfattare, akademi och näringsliv.

Vi söker dig som är engagerad och kunnig i frågorna om migration och integration, har vana att projekt- och arbetsleda, gillar att ha många bollar i luften och gärna vill synas i det offentliga samtalet. Vi ser gärna att du har viss vana av politik och policy, att du har en relevant examen och att du övergripande har en positiv syn på migration.

Tjänsten är tillsvidare efter provanställning och tillträds så snart som möjligt. Lön efter överenskommelse, se gärna vår lönepolicy på fores.se/om/principer-for-lonesattning

Läs mer om oss på www.fores.sesamt www.migrationsinfo.se. Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 november 2018, till anna.halla@fores.se.