20 februari, 2019
 • En bred uppgörelse om bostadspolitiken

  20 februari, 2019 12:00

  Plats: Fores - Forum för reformer och entreprenörskap, 112 26, Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm, Sverige

  Bland januariavtalets 73 punkter finns några meningar om bostadspolitiken. Men många detaljer behöver fyllas i och en del viktiga frågor saknas helt. Fores har låtit Hans Lind, professor i fastighetsekonomi och välkänd bostadsdebattör, ta fram en rapport i dialog med flera partier samt företag och intresseorganisationer på området. 

  Rapporten presenteras av Hans Lind och valda delar diskuteras med utvalda kommentatorer och en politikerpanel.

  Läs mer om seminariet och anmäl dig här!

4 mars, 2019
 • Människor och AI - möjligheter och konsekvenser

  4 mars, 2019 12:00

  Plats: Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö, Sverige

  Välkommen till ett lunchseminarium baserat på den nya boken Människor och AI som handlar om vad AI kan göra idag och imorgon samt konsekvenserna inom olika delar av samhället. Vi tror att delar av vårt samhälle kan komma att förändras för alltid. Vad innebär det för arbetsmiljön, arkitekturen, hållbarhetsfrågorna och etiken? Var befinner vi oss kring AI just nu?

  Under en timme får du koll på läget. Vi presenterar den nya boken Människor och AI med särskilt fokus på några utvalda kapitel och diskuterar framtiden för AI i ett panelsamtal med inbjudna experter.

  Läs mer om seminariet och anmäl dig här!

6 mars, 2019
 • EU-kommissionens rapport om Sveriges ekonomi och dess utmaningar

  6 mars, 2019 09:00

  Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, 111 56 Stockholm, Sverige

  Den 6 mars kl. 9–12 ordnar EU-kommissionen i Sverige tillsammans med Fores ett seminarium för att presentera och diskutera EU-kommissionens årliga rapport om Sveriges ekonomi, som publiceras den 27 februari.

  Seminariet kommer att fokusera på bostadsmarknaden och hushållens skuldsättning, liksom frågor kring arbetsmarknaden. 

  Läs mer om seminariet och anmäl dig här!

 • Frukost & Bokrelease

  6 mars, 2019 09:00

  Plats: Fores - Forum för reformer och entreprenörskap, 112 26, Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm, Sverige

  I takt med att möten och evenemang ökar i antal och blir till arenor för innovation, aktuell kunskap, samhällsnytta, värdeskapande kontakter och starkare varumärken så ökar moderatorns roll i omfattning och betydelse. Konsten att leda på scen blir avgörande för ett events framgång.

  Karin Klingenstierna och Åsa Lindell, två erfarna moderatorer, lanserar boken ”Yrke: Moderator. En bok om konsten att leda på scen” för alla som vill skapa värde i sina event och möten. Välkommen till en morgon med moderatorns perspektiv i centrum! Fores vd Mattias Goldmann leder samtalet.

  Läs mer om lanseringen och anmäl dig här!

7 mars, 2019
 • Vad händer med HVO?

  7 mars, 2019 08:30

  Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, 114 51 Stockholm, Sverige

  År 2030 ska Sverige ha minskat sina koldioxidutsläpp från transportsektorn med 70 %. Ökad användning av biodrivmedel lyfts fram som en viktig del för att nå målet men osäkerheten på marknaden för biodrivmedel är stor. Den förnybara dieseln HVO har kommit att spela en allt större roll för Transportföretagens medlemsföretag inom buss- och åkerinäringen. Nya regleringar försvårar både produktion och användning. För att bringa klarhet i frågan har Transportföretagen bjudit in till seminarium. Medverkar gör bl.a. Jakob Lagercrantz, bränsleansvarig på 2030-sekretariatet. 

  Läs mer om seminariet och anmäl dig här senast den 1 mars! 

 • Hur ska delade fordon attrahera privatbilisten?

  7 mars, 2019 10:30

  Plats: Fores - Forum för reformer och entreprenörskap, 112 26, Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm, Sverige

  Vad krävs av en bilpoolstjänst för att attrahera bilägare? Leder delningstjänsterna verkligen till minskade utsläpp? Vilken roll har elscootern, ett av de nya fordonen i delningsekonomin? Tillsammans med nya och mer etablerade marknadsaktörer samt berörda politiker diskuterar vi vad som krävs för att fler ska ställa sin privata bil – och istället resa i delade fordon.

  Läs mer och anmäl dig till seminariet här!

15 mars, 2019
 • Klimatforum 2019 – från strategi till verklighet

  15 mars, 2019 08:00

  Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, 101 26 Stockholm, Sverige

  En ny regering finns på plats - hur kommer de i praktiken att förhålla sig till den nya klimatlagen och vad ser det klimatpolitiska rådet för vägar framåt? På Klimatforum 2019 läggs fokus på utmaningar, och möjligheter som gör skillnad presenteras. Frågorna diskuteras av ett stort antal experter, politiker och privata entreprenörer.
  Arrangörer för Klimatforum 2019 är Naturvårdsverket och Aktuell Hållbarhet. Fores vd Mattias Goldmann modererar ett samtal om transporternas koppling till klimatmålen.

  Läs mer och anmäl dig till seminariet här! 

10 april, 2019
 • Elbilskonferensen 2019

  10 april, 2019 08:00

  Plats: Munksjömagasinen, 553 33 Jönköping, Sverige

  Elfordon är på framfart och spås som ett givet alternativ och en av lösningarna för att nå våra klimatmål i framtiden. Hur ska våra städer planeras, anpassas och byggas för att tillmötesgå elfordonens krav? Hur löser vi en allt större efterfrågan i staden på effekt för elfordon? Under Elbilskonferensen 2019 ges seminarier, diskussioner och föreläsningar om framtidens fordon och hur vi på bästa sätt möter nya behov. Södra Munksjön Utvecklings AB är arrangör, och modererar gör Jakob Lagercrantz, ansvarig för Bränsleområdet på 2030-sekretariatet.

  Läs mer och anmäl dig här!

25 april, 2019
 • EU-kompassen: Klimat

  25 april, 2019 08:30

  Plats: Fores - Forum för reformer och entreprenörskap, 112 26, Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm, Sverige

  Den 26 maj är det val till EU-parlamentet. Då röstar du fram den politiker som ska representera din klimatröst i Bryssel de kommande fem åren. Men vilken klimatpolitik vill partierna se i Bryssel? Vad prioriterar EU-kandidaterna i klimatfrågan? Hur ska Sverige påverka EU:s klimatpolitiska agenda? Under en förmiddag bjuder vi in dig till ett förtroendefullt samtal och mingel med Sveriges nio partier i Europaparlamentet för att ta reda på allt om deras klimatpolitiska ambitioner. Fördelat över tre pass får partierna presentera sin klimatpolitik, passen är: Klimatmålen, Transporter och Energi. 

  Läs mer och anmäl dig till seminariet här!

7 maj, 2019
 • Konferens: Ekotransport 2030!

  7 maj, 2019 08:00

  Plats: Münchenbryggeriet Event & Konferens, Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm, Sverige

  Ekotransport 2030 är konferensen för alla som vill delta i omställningen till framtidens transportlösningar. Med trendspaningar, debatter och seminarier analyseras och utvärderas utvecklingen mot en fossiloberoende fordonsflotta.

  Dagen bjuder på debatter, föredrag och specialsessioner som ger en överblick av allt som görs för att ställa om transportsektorns energisystem, med de viktigaste aktörerna inom politiken, myndigheterna och näringslivet på plats. Som besökare får du dessutom en unik möjlighet att under måltider, mingel och pauser träffa beslutsfattare och personer som i sin vardag arbetar med miljöanpassning av transport.

  Läs mer om programmet och anmäl dig här!