Är du inte klimatexpert, men springer ändå på klimatfrågan i ditt arbete? Är du klimatexpert och behöver få med kollegorna på tåget? Tycker du frågan är viktig men saknar kunskap för att våga ta debatten? Då är Klimatinfo för alla boken för dig!

Den 28 november lanserar vi boken Klimatinfo för alla med mingel och snittar hos oss på Fores. En bok som med fakta och statistik lyfter klimatfrågan ur ett samhällsperspektiv. Framtagen av Fores och Studieförbundet vuxenskolan.

Ta med kollegor, vänner och familj, ta med alla som behöver lära sig mer om klimatfrågan! Du får ett exemplar av boken och värdefull kunskap från några av Sveriges främsta klimatexperter som ger korta inspel under kvällen.

Datum: 28 november 2018
Tid: Kl. 16.30-19.00
Plats: Tankesmedjan Fores, Kungsbroplan 2, Stockholm

Kvällens värd är Markus Larsson, chef för Fores klimat- och miljöprogram.

På scen:
Nina Larsson, förbundschef, Studieförbundet Vuxenskolan
Charlotta Sydstrand, hållbarhetsstrateg, AP7
Madeleine van der Veer,  ansvarig samhällspolitik,Världsnaturfonden WWF/WWF-Sweden

Varmt välkommen!

Anmälan

Anmäl dig till lanseringen här.

Mer om boken

Att människan skapat obalans i de naturliga systemen är ett faktum. Trots detta har vi misslyckats fatalt i att engagera omvärlden och oss själva i omställningen till ett hållbart samhälle. Vi är för sena och gör för lite. Den uppoffring experterna föreslår är människor inte beredda att införliva och den politiska klimatdebatten, som borde handla om hur vi ska möta en av mänsklighetens största utmaningar, hamnar ofta i rena faktakonflikter.

Med Klimatinfo för alla vill vi medverka till att sprida en mer faktabaserad bild av klimatfrågan, ge dig bättre förståelse för din klimatpåverkan och konkreta exempel på vad privatpersonen, Sverige och världen kan göra för att klara klimatomställningen.

Boken innehåller uppdaterad statistik och texter från några av Sveriges mest välkända nationalekonomer och miljöprofiler. Den innehåller ett stort antal referenser som inspirerar till vidare läsning. Klimatinfo för alla är boken du sträckläser eller referensverket du har i bakfickan.

För en bättre klimatdebatt!

Läs mer om boken här.

Kontakt

Beställ ditt exemplar, en uppsättning till kontoret, skolan, organisationen eller vännerna via denna länk.


Klimatinfo för alla är resultatet av ett samarbete mellan Studieförbundet vuxenskolan och Fores.