Lär känna Fores praktikanter våren 2023

Snart drar ett nytt läsår igång på högskolorna och för Fores del innebär det två nya ansikten på kansliet, Viktor Karlsson och Elin Venholen som kommer praktisera hos oss. Innan julledigheten och praktikstarten i januari hann de svara på några frågor om sig själva.

Viktor Karlsson

Förbundsstyrelseledamot Liberala ungdomsförbundet, och dessutom deltagare på Foresakademin 2022

Vem är du?
– Jag är en ung man i mina bästa år (min högstadielärare sa att det peakar vid 22). Uppväxtorten är fina fina Nybro i de småländska skogarna, men jag har också hunnit plugga ekonomi i Lund och bott i så väl Toronto som Bryssel.

Hur känns det att börja på Fores?
– Nu när nästan alla politiker predikar slutenhet, medelklassvurmande och kortsiktiga lösningar känns det extra viktigt att arbeta fram reformer som svarar på de verkliga problemen. Därför ser jag mycket fram emot tiden på Fores.

Vad gör du helst på fritiden?
– På fritiden tycker jag om långa obskyra samtal och att dansa på nattklubbsgolv. Ibland är det också gött att bara dra på en go podd och ta det lite lugnt.

Elin Venholen

Förbundsstyrelseledamot Centerpartiets ungdomsförbund

Vem är du?
– Jag är född och uppvuxen i Smålands djupa skogar, mellan Gislaved och Värnamo, men har de senaste fyra åren huserat i Uppsala för att studera juridik, med ett avbrott för utbytestermin i Belgien.

Hur känns det att börja på Fores?
– Jag ser med spänd förväntan fram emot att få praktisera på Fores och få grotta ner mig i arbetet på en tankesmedja. Jag tror det kommer en händelserik och lärorik tid.

Vad gör du helst på fritiden?
– På min fritid gillar jag att baka, gärna sötsaker samt att kolla på amerikanska kriminalserier.