Den sista arbetstimmen innan COP24 börjar bjuder vi in Dig till en extrainsatt COP-MILJÖL! Med blicken höjd mot världens ökande klimatengagemang frågar vi oss: Vad har vi att förvänta av COP24? Hur påverkar resultaten Sverige? Vem behöver du ha koll på under förhandlingarnas gång?

Datum: Fredag 30 november
Tid: Kl. 17.00 – 20.30
Plats: Fores, Kungsbroplan 2, Stockholm

Tillsammans med andra klimatentusiaster, experter, politiker, näringsliv och intresseorganisationer hoppas vi att du vill dela dina förväntningar och få svar på dina frågor under den sista avstämningen innan COP24 startar. Vi bjuder på mingel och inspirerande inspel från inbjudna gäster. Få möjlighet att ge din input inför det stundande COP24 som Fores såklart följer på plats via klimatforhandling.se.

Under ledning av Mattias Goldmann firar Fores och Ingenjörer för miljön det stora klimatengagemanget som samma dag sprider sig i världen när skolelever går ut i strejk för klimatet. Greta Thunberg har startad en våg av engagemang och hopp som nu sprider sig över vår planet, och vi vill inte vara sämre!

Vi öppnar dörrarna kl. 17.00 med värmande dryck för nedkylda klimatstrejkare och välkyld Eko-öl. Kl. 18.00 presenterar vi vår första gäst för kvällen.

På scen ser du bland andra

Jakop Dalunde (MP) – EU-parlamentarikern och klimatkämpen som tar sig an både Sveriges och EUs klimatpolitik. Han är gruppledare för transportutskottet och medlem i utskottet för energi, industri och forskning i EU-parlamentet.

Hanna Stenegren (C) – stjärnskottet som snabbt tagit rollen som en av Sveriges ledande experter på Europas utsläppshandel, EU-ETS, kandidat till EU-parlamentet och f.d. assisterande programchef för Fores Klimat- och miljöprogram.

Staffan Lindberg – koldioxidbantaren, Karamellodiktstipendiaten och ”Artisten för Miljön” bjuder på musik och kreativt klimatengagemang.

Mattias Goldmann – Sveriges expert på hållbara transporter, dubbad till fransk riddare för sitt klimatarbete, Fores vd och grundare av 2030-sekretariatet.

Välkomna!

 

Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte.” 
/MILJÖLs motto sedan 1996

Anmälan

Anmäl dig till eventet här!