Praktisera på Fores

Fores är tankesmedjan med fötterna i de gröna och liberala värderingarna. Vi tar fram reformer som förändrar och förbättrar för människor, med en förankring hos de liberala idéerna. Vi är navet för de frihetliga idétraditionerna i Sverige och därmed en mötesplats för liberala samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

Fores har tre temagrupper som arbetar parallellt med Sveriges ledande forskare och beslutsfattare för att ta fram politiska rapporter, förslag och reformer. Detta arbete är något som vi hoppas att du som praktikant vill bidra till.

Hur är det att praktisera på Fores?

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och utvecklande. Våra praktikanter är med och tar fram rapporter, omvärldsbevakar, anordnar seminarier, bokar möten och gör utskick kring ämnesområden som är aktuella för samhällsdebatten. Du blir en integrerad del av Fores-teamet där egna initiativ uppmuntras. Om du ska skriva en uppsats inom ramen för din utbildning är praktiken hos oss en utmärkt möjlighet att få inspiration till uppsatsämnen och du ges chans att bolla dina idéer med några av Sveriges främsta experter.

Vem söker vi?

Fores söker praktikanter som vill arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare. Du vill vara med att föra fram forskning och fakta i samhällsdebatten och vi ser gärna att du har intresse för politik och aktuella samhällsfrågor och samtidigt vill se en öppen och frihetlig värld. Du får gärna ha bakgrund inom någon politisk organisation som bekänner sig till de liberala värderingarna. Du ska kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Vi eftersträvar en arbetsplats med mångfald vad gäller både bakgrund och kompetens.

Hur funkar det?

Praktiken omfattar en termin och genomförs normalt på heltid, men vi är flexibla för andra upplägg
Praktiken är oavlönad, men Fores står för praktikanternas resor till och från arbetet

Ansökan

Din ansökan består av ett CV och ett personligt brev där du skriver varför du är intresserad av att praktisera hos oss. Skicka din ansökan till anna.halla@fores.se snarast.

Intervjuer sker löpande så ansök redan idag.

 


Om Fores

På den gröna och liberala tankesmedjan Fores arbetar vi varje dag för att söka de lösningar och reformer som Sverige behöver, för att stärka den liberala demokratin så som vi känner den. Läs mer om oss här!