Webbplatsen migrationsinfo.se drivs av tankesmedjan Fores migrations- och integrationsprogram och har sedan starten 2010 fördubblat besöksantalet för varje år. 2015 hade vi över 700 000 besökare. Med utgångspunkt i statistik och forskning arbetar vi för att motverka myter och höja kunskapsnivån i samhället om migrations- och integrationsfrågor. Vi har en rad väletablerade forskare som skriver för oss, däribland Joakim Ruist, Jerzy Sarnecki och Louise Dane. Under våren lanseras en helt ny och förbättrad webbsida för migrationsinfo som kommer bidra till att vi blir än mer relevanta för alla som vill lära sig mer om migration och integration.

Nu söker vi en vikarierande projektledare för migrationsinfo.

Om rollen

Flyktingkrisen har visat att det finns ett större behov än någonsin av nyanserad och lättillgänglig information i migrationsdebatten. Som projektledare för migrationsinfo.se blir det din uppgift att ta fram och sprida den informationen. Du arbetar självständigt, men i nära samarbete med de andra kollegorna på programmet. Din arbetsdag är varierad och innefattar allt ifrån omvärldsbevakning och att skriva texter och sammanställa relevant statistik, till redaktionellt arbete, utveckling av webbplatsen och kontakt med forskare och andra samarbetspartners. En stor del av jobbet handlar om att skriva olika former av texter att publicera på webbplatsen. Du är också regelbundet ute i landet och föreläser och är även med och hjälper till i Fores dagliga verksamhet med seminarier och konferenser.

Under hösten kommer vi även att arbeta med den tredje upplagan av boken Migrationsinfo för alla som hittills spridits i 8 000 exemplar runtom i hela Sverige.

Dina erfarenheter och egenskaper

  • Du har ett stort intresse för migrations- och integrationsfrågorna i Sverige och EU.

  • Du har erfarenhet av projektledning och av att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt. Du kan tidsplanera och arbetar strukturerat, noggrant och målinriktat.

  • Du har en känsla för språk och kommunikation och är van att skriva olika former av texter.

  • Du har erfarenhet av digital kommunikation och sociala medier. Det är meriterande om du har baskunskaper i Wordpress.

  • Du har en vana av att snabbt kunna sammanfatta tunga rapporter, forskningsartiklar och lagförslag på ett lättillgängligt sätt.

  • Det är meriterande om du har vana av att arbeta med att sammanställa statistik i diagram och grafer.

  • Du är nyfiken och inte rädd för att lära dig nya saker.

  • Du är utåtriktad och har vana av att prata inför folk.

Anställningsform

Heltid från mitten av augusti 2016 till och med mars 2017, med chans till förlängning.

Plats

Stockholm

Övrigt

Fores är en grön och liberal tankesmedja som fungerar som en mötesplats för nyfikna samhällsmedborgare, debattörer, entreprenörer, beslutsfattare och forskare. Fores migrations- och integrationsprogram har som mål att bidra med underlag och förslag på hur vi skapar ett socialt och ekonomisk hållbart samhälle i en globaliserad värld, med fokus på att öka den fria rörligheten och människors möjligheter att forma sina egna liv.

Läs mer om Fores och vår lönepolicy

Är du intresserad?

Välkommen att skicka din ansökan till linda.jacobsson@fores.se senast den 30 april 2016.

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta programchef Anna Rehnvall, 0730 88 52 60, anna.rehnvall@fores.se