Miljöpolitik för Moderater

”Miljöpolitik för moderater – och för alla andra som missat att myllrande storstäder, växande ekonomi, ny teknik, global handel, skatteväxling och en riktigt god köttbit är vägen till en grönare framtid” är skriven av Mattias Svensson och utgiven av Fores.

Miljöpolitik för Moderater lyfter fram miljöhjältar som Ronald Reagan och Margaret Thatcher. Den visar hur miljöproblemen har kunnat lösas av rika och välbärgade samhällen, och att marknader, frihet och liberaliseringar kan hjälpa till. Och behandlar klimathotet, försurningen, luftföroreningarna och förlusten av växt- och djurliv med det allvar frågorna förtjänar. För att blått är det nya gröna.

Sagt om boken:

”Som om han översatt Bibeln till svenska” – Johan Anderberg, Fokus

”Denna lilla bok kan allvarligt skada dina invanda åsikter” – Helsingborgs Dagblad

”Ett genuint försök att anpassa liberala idéer till den aktuella miljöforskningen, i stället för tvärtom.” – Blekinge Läns tidning

Om författarna

Mattias Svensson är nyliberalen som plöjde böcker om miljörörelsens ondska, tvivlande på global uppvärmning och inledde sin skribentkarriär med att förklara att sopsortering är helt onödigt. Idag har han tänkt om, och vill att andra ska göra samma sak. Miljöproblemen är på riktigt, och det krävs ofta politiska regleringar och ingrepp för att minska dem. Men det är inte samhällsomställning och stora planer som lett till renare luft och vattendrag. Miljöfrågorna är för viktiga för att lämnas åt planekonomisk vänster och tillväxtkritiska gröna.

Kontakt

Vill du veta mer om publikationen, Fores arbete på området, kontakta oss för en intervju eller boka in oss för en föreläsning? Kontakta

Mette Kahlin McVeigh
Chef, Klimatprogrammet
mette.kahlin.mcveigh@fores.se

Beställ boken här