Vi söker en medarbetare som kan lyfta fram forskning och fakta i samhällsdebatten. Huvuduppgiften är att leda projekt där akademiker skriver populärvetenskapliga publikationer och där vi arrangerar möten mellan Sveriges främsta forskare, politiker och näringslivsföreträdare. Du representerar också Fores utåt, kommunicerar via traditionella och sociala medier, med mera.

Tjänsten ligger inom Fores program för ekonomiska reformer och entreprenörskap. De närmaste åren fokuserar vi på arbetsmarknadspolitik, bostadsbrist och finansiering av infrastruktur. Vi återkommer också ofta till frågor om finansiell stabilitet, skattereform och tillväxt. Vi samarbetar mycket med Fores övriga tre program: Klimat, Migration och integration och Digitala samhället.

Vi söker dig som:

  • har goda kunskaper i nationalekonomi
  • förstår dig på forskning, politik och opinionsbildning
  • tar egna initiativ
  • har en känsla för vad som är intressant i samhällsdebatten
  • behärskar svenska väl i tal och skrift
  • kan hålla ordning på allt från referenslistor till projektbudget
  • förmodligen befinner dig relativt tidigt i din karriär

Fores är den gröna och liberala tankesmedjan. Vi fungerar som mötesplats mellan forskning, politik, opinionsbildning och näringsliv. Vi publicerar böcker och rapporter, anordnar seminarier och rundabordssamtal samt deltar i samhällsdebatten för att bidra med mer kunskap i debatt och beslut.

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, sex månaders provanställning, med tillträde så snart som möjligt.

Ansökan och kontakt

Sista ansökningsdatum är den 9 september 2019. Intervjuer sker löpande. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev till Andreas Bergström, som också kan kontaktas för eventuella frågor: andreas.bergstrom@fores.se, 0730-88 52 65.