TID: 11.00–12.00 (12.00-12.30 finns det möjlighet för diskussion och mingel)
DATUM: 16 maj 2018
PLATS: Umeå Folkets Hus, Vasaplan, Skolgatan 59

ANMÄL DIG HÄR!

Just nu har rekordmånga fått uppehållstillstånd och ska få stöd från Arbetsförmedlingen och kommun för att komma in på arbetsmarknaden. Samtidigt är skillnaden i sysselsättning mellan inrikes och utrikes födda i Sverige högst inom OECD.

Men fungerar systemet som det var tänkt? Vissa kommuner menar att de skulle göra ett bättre jobb än Arbetsförmedlingen, och andra har föreslagit att Arbetsförmedlingens verksamhet privatiseras helt. Vilken är den bästa vägen framåt?

En ny rapport från Fores om etableringssystemet tittar på när systemet infördes, vad som har hänt sedan dess och pekar på hur systemet skulle kunna fungera bättre. Rapporten är en del av ett större projekt om Arbetsförmedlingen som Fores driver.

Patrick Joyce, forskare på Ratio, har skrivit en rapport till ESO, Inspiration för integration, som också tittat på etableringssystemet och jämfört med flera europeiska länder. Vi bjuder in till ett samtal med Patrick Joyce och Andreas Bergström, vice vd på Fores, om hur kommun och stat kan jobba bättre tillsammans och hur vi kan blicka framåt.

ANMÄL DIG HÄR!