Hur rapporterar svenska medier om klimatförändringarna? Vem hörs mest i debatten? Vilken effekt har Trump på klimatet? Har klimatskeptikerna blivit synligare? Vad engagerar läsarna mest?

Den 21 februari bjöd vi in till årets lansering av rapporten Varmare klimat – en iskall nyhet?, med efterföljande paneldiskussion.

För mer information om rapporten och beställning av tryck exemplar, vänligen kontakta marcus.lundstedt@viskogen.se.

 

Om rapporten

För tredje året har Retriever på uppdrag av biståndsorganisationen Vi-skogen analyserat hur svenska medier rapporterar om klimatförändringarna. I år lanserades rapporten i samarbete med tankesmedjan Fores.

Rapporten omfattar 250 000 tidningsartiklar och visar bland annat vem som sätter agendan i klimatdebatten, vilka frågor som dominerar och vilka artiklar som väcker mest engagemang hos läsarna.

Medverkande

Viktor Liedner, analytiker på Retriever, presenterar rapporten som följs av diskussion och analys av SVD:s klimatreporter Jenny Stiernstedt, tillträdande producent för SR Klotet Susanna Baltscheffsky och Vi-skogens vice vd Henrik Brundin. 

Seminariet modereras av Fores VD Mattias Goldmann.

 

Kontakt och kommentarer

Vill du får kontakt med våra experter? De kommenterar gärna rapportsläppet, den mediala bevakningen av klimathotet och vad som krävs för att nå de svenska klimatmålen. Kontakta:

Mattias.Goldmann@fores.se
Henrik.Brundin@weeffect.se

I media

Trump ger svenska klimatskeptiker luft (Aftonbladet Debatt)

Klimatskeptikerna syns mer i medierna (TT, Sydsvenskan)

Klimatdebatten måste breddas och fördjupas (Östra Småland/ Nyheterna)

Lokala pressmeddelanden för Sveriges län (Vi-skogen)

Minskad synlighet för klimatfrågan i Skåne (Ystad Allehanda)

Det är skillnad på väder och klimat (Östra Småland Nyheterna)