Fores är den gröna och liberala tankesmedjan som vill förnya debatten i Sverige och bidra till ett öppnare och mer entreprenörsvänligt samhälle. Vi är en partipolitiskt oberoende mötesplats för samhällsengagerade, debattörer, akademiker och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

På Fores erbjuder vi följande praktikplatser:

Hur är det att praktisera på Fores?
Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande. Våra praktikanter är med och tar fram rapporter, omvärlds- bevakar, anordnar seminarier, bokar möten och gör utskick kring ämnesområden som är aktuella för samhällsdebatten. Du blir en integrerad del av Fores-teamet där egna initiativ uppmuntras. Om du ska skriva en uppsats inom ramen för din utbildning är praktiken hos oss en utmärkt möjlighet att få inspiration till uppsatsämnen och du ges chans att bolla dina idéer med experter.

Som praktikant för Migrationsinfo.se kommer du få möjlighet att utvecklas som skribent, djupdyka i migration- och integrationsfrågorna och bidra till en mer kunskapsbaserad diskussion på området.

Praktikanten vid kommunikationsavdelningen arbetar strategiskt med Fores samtliga program och noder. Kommunikationspraktikanten får bl.a. möjlighet att att stärka Fores medienärvaro, arbeta med strategisk kommunikation, hantera vår webbplats och utvecklas som skribent. Som kommunikationspraktikant har du möjlighet att utifrån utbildning och intresse fokusera på vissa kommunikationsmoment, eller lära dig mer om samtliga.

Som praktikant för Fores Syd, Väst eller Nord kommer du arbeta tätt med samordnaren för Fores Hela Sverige. Du arbetar antingen vid vårt kontor i Stockholm, eller på något av våra lokala kontor. Meriterande, men inget krav, är erfarenhet av projektledning eller kommunikation.

Vem söker vi?
Fores söker praktikanter som vill arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare. Du vill vara med att föra fram forskning och fakta i samhällsdebatten och vi ser gärna att du har intresse för politik och aktuella samhällsfrågor. Du ska kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Vi eftersträvar en arbetsplats med mångfald vad gäller både bakgrund och kompetens.

Praktikanter vid kommunikationsavdelningen och Migrationsinfo.se bör dessutom kunna sätta sig in i och kommunicera den forskning Fores publicerar. Vi ser gärna att du har kunskaper i bildredigering, grafisk design och wordpress för dessa praktikplatser. Skrivvana och ett öga för textredigering är också meriterande.

Hur funkar det?

  • Praktiken omfattar en termin och genomförs normalt på heltid, men vi är flexibla för andra upplägg
  • Det är inte ett krav att vara inskriven vid högskola, universitet eller annan utbildning för att praktisera på Fores – vi ser till de kompetenser de sökande kan bidra med
  • Praktiken är oavlönad.
  • Fores står för praktikanternas resor till och från arbetet

Ansökan
Din ansökan består av CV och ett personligt brev där du skriver varför du är intresserad av att praktisera hos oss. Uppge även vilken eller vilka praktikplatser som du är intresserad av. Skicka din ansökan
till anna.halla@fores.se snarast. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag.