Migrationsinfo för alla

Forskning och statistik om integration och migration i Sverige. Har du någon gång hört eller läst något om invandring och tänkt: Stämmer det verkligen? Hur ligger det till egentligen?

Då är Migrationsinfo för alla något för dig. Boken är fylld av relevant statistik, klargörande fakta och sammanfattningar av forskningsläget.

Migrationsinfo för alla är en kunskapsbank du kan bära med dig i väskan, dela ut till vänner eller kollegor eller ta fram under fikarasten på jobbet.

Texterna i boken kommer från Migrationsinfo.se, Sveriges mest använda hemsida för frågor om integration och migration i Sverige, som drivs av tankesmedjan Fores.

Migrationsinfo för alla innehåller forskningssammanställningar av Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet och Joakim Ruist, nationalekonom vid Göteborgs universitet.

Boken lanserades vid ett mingel den 14:e oktober 2015. Vid minglet deltog bl a bokens redaktör Anna Rehnvall, Ulrika Carlsson,  förbundsordförande Studieförbundet Vuxenskolan, Rola Brentlin, grundare för Migro och Jakop Dalande, fd. medarbetare på Fores och volontär för flyktingmottagande på Lesbos.

Mer information om lanseringen hittar du här här.

”Migrationsinfo är Sveriges bästa kunskapsbank för information om invandringen till Sverige. Sidan fyller en viktig funktion och reder ut både fakta och begrepp som annars ofta blandas ihop i debatten” – Rola Brentlin, Migro