Migrationsinfo för alla

Har du någon gång hört eller läst något om invandring och tänkt: Stämmer det verkligen? Hur ligger det till egentligen? Då är Migrationsinfo för alla något för dig. Boken är fylld av relevant statistik, klargörande fakta och sammanfattningar av forskningsläget. Den 5 december lanserades den andra, uppdaterade utgåvan av Migrationsinfo för alla.

Sedan den första utgåvan av boken har debatten skiftat från hur många som kommer till Sverige, till hur vi gör det bästa av situationen med de som redan kommit hit. Boken hjälper dig att förstå dessa frågor, med extra fokus på ensamkommande barn.

Migrationsinfo för alla är en kunskapsbank du kan bära med dig i väskan, dela ut till vänner eller kollegor eller ta fram under fikarasten på jobbet.

Texterna i boken kommer från Migrationsinfo.se, Sveriges mest använda hemsida för frågor om integration och migration i Sverige, som drivs av tankesmedjan Fores.

”Vi delade ut Migrationsinfo för alla till samtliga ledamöter i kommunfullmäktige. Jag är övertygad om att debatten nu bygger mer på fakta och forskning än tidigare.” – Johan Linander, Kanslichef Tomelilla kommun