Fores Reformhub

den resande liberala mötesplatsen

Tankesmedjan Fores lanserar nu Reformhuben – den resande mötesplatsen för en levande, framtidsoptimistisk och reformdriven liberalism i hela landet. Det första nedslaget blir i Lund i Syd, för att sedan fortsätta till de andra universitetsstäderna Göteborg i Väst och Umeå i Nord. 

Den gröna och liberala tankesmedjan Fores arbetar varje dag för att söka de lösningar och reformer som Sverige behöver, för att stärka den liberala demokratin. I det arbetet är vi inte ensamma, därför beger vi oss ut på vägarna för att möta de breda liberala gräsrotsrörelserna på hemmaplanerna runt om i hela landet. Vid varje tillfälle kommer lokala röster från akademin, opinionsbildningen och politiken diskutera ett aktuellt ämne med efterföljande frihetligt mingel.

Första anhalt är Fores Reformhub Syd tisdagen den 7 november på Bredgatan 25 i LundDå anordnas ett panelsamtal på temat det liberala samhällskontraktets framtid, med en namnkunnig panel som presenteras inom kort. Hur mår Sverige och den svenska liberalismen idag? Vilka reformer saknas för välfärden och ekonomin? Och vad är vägen framåt för det liberala samhällskontraktet?

Hubben fortsätter sen västerut för Fores Reformhub Väst och samtalet om liberalismen i Europa den 28 november i Göteborg. Vart är det fria Europa på väg? Överlever liberalismen i EU? Vilka reformer behövs för att värna det europeiska samarbetet?

I vår rör vi oss norrut till Umeå – håll utkik efter mer information!

Rörelsen för en framtidsoptimistisk och reformdriven liberalism finns i Sveriges alla hörn. Genom att mötas och diskutera de stora samhällsfrågorna kan utspridda frihetliga öar tillsammans bilda en större liberal kraft. Resan mot en friare morgondag börjar nu. Vi ses!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Fores Reformhub? Eller har du tips på ämnen att diskutera, personer som du vill lyssna på eller särskilda lokaler som passar för en hub? Alla former av uppslag är välkomna! Hör av dig till Viktor Karlsson.